Pro-actief aan conflicthantering skills werken

Nu is het nog droog maar je weet al uit ervaring: Het kan meteen beginnen druppelen (lees: je hebt geen acute conflicten in of met jouw team maar je weet dat dit morgen kan veranderen).

Je beseft maar al te goed wat conflicten kunnen kosten aan je organisatie: tijd, geld en emoties.
Je wil graag proactief aan de slag. Kies hier je training.

Conflict Training voor teams

Basistraining (7 stappen)

Hoe omgaan met conflicten in teams?

Conflict Training voor leaders

Conflicthantering voor leidinggevenden

Hoe omgaan met conflicten als leidinggevende?

Klankbording

Je hebt een conflict in uw team. Je weet niet goed hoe ernstig je dit moet nemen? Het begint op je te wegen, je neemt het meer en meer mee naar huis. De betrokken partijen staan bij jou en klagen, het begint je meer en meer tijd te kosten! De dingen geraken niet meer op tijd klaar, jouw resultaten beginnen eronder te lijden. Je hebt al zo dikwijls geprobeerd met de betrokken partijen te praten, je hebt er zelfs al HR bij betrokken maar het werkt niet! Het wordt alsmaar heviger, het maakt je wat wanhopig! Je wil er gewoon even met een neutrale persoon over praten en een eerste inschatting maken: bel me op!

Ik luister in alle vertrouwen telefonisch naar jouw verhaal en samen maken we een eerste balans op van de situatie en denken we na over mogelijke vervolgstappen.

Coaching Conflictbemiddeling

Je wil graag geletterder worden in het omgaan met conflicten? Je ziet het huidig conflict in jouw team als de ideale kans om eraan te beginnen? Je bent een goede luisteraar, je hebt sterke communicatieve vaardigheden? Je kan het hoofd koel houden in moeilijke situaties?

Ik maak je stap voor stap vertrouwd met de dynamiek van conflicten en hoe je er in de praktijk best mee omgaat. Ik coach jou door het conflicthanteringsproces met jouw team.

Je zit in de driver seat maar met een ervaren copiloot aan jouw zijde.

Conflictbemiddeling

Het conflict is al zo geëscaleerd dat je er beter een neutrale partij bij wilt betreken. Je weet ook niet of je nog de nodig neutraliteit bezit om tussen de partijen te bemiddelen. Bovendien heb je er ook echt geen tijd voor, ten slotte moet je nog een team aansturen en ben je hier ook niet voor opgeleid!

In nauwe samenwerking met jou analyseer ik zoorvuldig de bestaande conflictsituatie en ga dan stap voor stap met de betrokken partijen aan de slag

EEN CONFLICT OP DE WERKVLOER? WAT NU?