Conflict bemiddeling

Het conflict is al zo geëscaleerd dat je er liever een neutrale partij bij wil betrekken. Bovendien heb je er ook echt geen tijd voor. Tenslotte moet je nog een team aansturen en ben je hier ook niet voor opgeleid!

Hoe gaan we te werk?

  • Samen met jou analyseer ik zorgvuldig de conflictsituatie.
  • Ik ga stap voor stap met de betrokken partijen aan de slag.

Ik heb onze samenwerking als zeer leerrijk (voor mezelf als leidinggevende) en sterk ondersteunend waargenomen. Ik voelde een sterke présence/drijfkracht van jouw zijde, die zeer veel aandacht gaf aan methodiek/juiste cadans/evenwicht tussen alle betrokken partijen. Ik heb ondertussen ook gemerkt dat je zulke processen ook de nodige tijd moet geven onder de juiste begeleiding. Als je die niet hebt of wil geven ben je op voorhand verloren. Volgens mij heb jij wel een ideaal profiel om zulke processen tot een goed einde te brengen.

Eric Windmolders, Bosch - Director Engineering Testing

“Ik kan elk bedrijf, zeker als het zijn mensen zijn ‘most important asset’ vindt, aanraden om Stefanie bij samenwerkingsissues in te zetten: Ik liep na enkele interne rollenwissels het risico om twee (of meer) medewerkers die qua ervaring, kennis en kunde heel belangrijk voor mijn organisatie waren door een teamconflict te verliezen. Ik contacteerde Stefanie omdat ik bij mijn vorige werkgever gezien had dat zij dit soort teams succesvol terug op de rails kan zetten.

Ook deze keer zag ik hoe Stefanies begeleiding ervoor zorgde dat de medewerkers terug gemotiveerd aan de slag gingen en samenwerkten voor een goed bedrijfsresultaat. Dat maakt deze bemiddeling heel waardevol voor mij.

Stefanie slaagt erin om in de individuele gesprekken een sfeer van vertrouwen te creëren zodat de mensen de dingen delen die er echt toe doen. Ook in de workshops zorgt Stefanie voor het juiste klimaat waarin de medewerkers elkaar open, eerlijk en soms ook harde feedback geven. Maar altijd op een manier dat het deuren opent voor betere samenwerking. Haar werkwijze geeft de mensen hoop, vertrouwen en energie om ermee aan de slag te gaan. Medewerkers nemen Stefanie als een onafhankelijke derde, die met alle betrokkenen werkt aan een betere samenwerking.

Nu, meer dan een jaar later, zijn alle medewerkers nog steeds aan boord. Ze voelen zich goed in hun vel. De samenwerking verloopt prima en zonder argwaan. Ze zijn samen innovatiever dan ooit! Ook ik voel aan veel kleine en grote details dat mijn vertrouwensband met alle medewerkers volledig is hersteld. Het is terug plezierig samenwerken. Bemiddeling op zijn best! “

Wim De Mol, Operations Director Inclusions at International Flavors & Fragrances

EEN CONFLICT OP DE WERKVLOER? WAT NU?